Recente activiteiten

Dankjewel concert 2018

Zondag 18 maart  was de MFA gevuld met muzikale klanken. Het Dankjewel concert werd geopend door de klokkenspel spelertjes van de Joannesschool. Daarna hebben alle verschillende onderdelen van de fanfare voor een zeer afwisselend optreden gezorgd. Het was daarmee weer een zeer gezellige en geslaagde middag!

Een van de gasten was Johan Horst van Johan Horst Fotografie uit Weert. Hij heeft een aantal hele mooie foto’s gemaakt van deze middag, bekijk ze hier!

Dorp op de planken 2017 “Irish Folk Night”

Het zit erop! Wat hebben we genoten met z’n allen!

Zowel de fanfare als de band Riverflow hebben zich afgelopen weekend van hun beste kant laten zien. Met mooie aankleding en spetterende, opzwepende Ierse muziek hebben ze Café-Zaal Kimpeveld omgetoverd tot een heuse Ierse pub. Het Guiness bier heeft rijkelijk gevloeid en de sfeer was fantastisch!

Een eerste indruk kun je krijgen door onderstaande link te volgen. Dit is een eerste selectie van de vele foto’s die gemaakt zijn. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Con Cathalina. Bedankt Con! Het laat al heel goed zien hoe gezellig het was.

foto’s Irish Folk Night 29 en 20 september 2017

Er zijn nog veel meer foto’s gemaakt, deze volgen zo spoedig mogelijk!

Mega Sint Jansmarkt 2017 op Hemelvaartsdag 25 mei

De vlooienmarkt was weer een groot succes. Er is door iedereen keihard gewerkt om alle vlooien in de handboog uitgestald te krijgen en er is een heleboel verkocht! Volgens de eerste inschattingen zijn er ruim 600 bezoekers geweest die de hitte getrotseerd hebben en binnen bij de handboog zijn komen snuffelen.
Na afloop is er door velen flink aangepakt waardoor we alles in mum van tijd weer hadden opgeruimd. Bedankt daarvoor!

Al met al mogen we terugkijken op een geslaagde en gezellige vlooienmarkt!

Dankjewel concert 2017

Op zondag 26 maart 2017 heeft het jaarlijkse Dankjewel concert plaatsgevonden. Op deze stralende dag heeft iedereen kunnen genieten van de verschillende onderdelen van onze eigen fanfare, zoals de nieuwe jonge muzikanten, jeugdorkest ELTURO, de STUBAND, de percussiegroep en de fanfare zelf! Het was een zeer afwisselend programma en de reacties uit het publiek waren weer lovend!
Een sfeerimpressie is hier te vinden.

Jubilarissen 2016

Tijdens de nieuwjaarsreceptie en het Cecileafeest zijn de jubilarissen van 2016 in het zonnetje gezet! Dit jaar hadden we maar liefst 2 leden die hun 40 jarige jubileum vierden, Lenie Smeets en Jan Geelen. Ad Raaijmakers vierde zijn 25 jarige jubileum.

Alle drie zijn ze zeer gewaardeerde en trouwe leden van onze vereniging! Proficiat alle drie!

Kerstconcert 2016

Zangkoor Enjoy organiseerde zaterdag 17 december haar jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar hadden ze daarbij fanfare Sint Jan uitgenodigd als gastspeler. Het was een gezellige en muzikale avond waarbij zangkoor Enjoy en de fanfare los van elkaar en gezamenlijk mooie kerststukken ten gehore hebben gebracht!

flyera5kerst2016

Cecileafeest 2016

Op 19 november heeft het Cecileafeest weer plaats gevonden. Na het opluisteren van de mis stond in de MFA een uitstekend buffet voor iedereen klaar, geheel verzorgd door ut Opsjupperke. Vervolgens had de activiteitencommissie niets te veel beloofd met een gezellige en spannende avond!

Wie had er kunnen denken dat we de moord op onze eigen dirigent Lou Fijten moesten oplossen! Na het beluisteren en uithoren van de verschillende verdachten die ons in de loop van de avond een hoop leugens vertelden, bleek bijna iedereen een andere verdachte als schuldige aan te wijzen. Het was blijkbaar niet gemakkelijk om de gokverslaafde penningmeester van de fanfare te ontmantelen als moordenaar van Lou (en dat terwijl hij in zijn testament stond!).

Het was een super geslaagde avond en de activiteiten commissie heeft uitstekend werk verricht, bedankt!

Uitwisselingsconcert Fanfare Sint Jan

Op zaterdag 8 oktober heeft fanfare Sint Jan een uitwisselingsconcert gehad samen met Muziekkorps Euphonia uit Geldrop en met fanfare de Vrijheidszonen uit Kinrooi. De muziek die ten gehore werd gebracht was zeer afwisselend en hedendaags, van klassiek tot pop.

Het is een hele geslaagde avond geweest!

Huldiging Vera van Pol

(Bron: Weert de Gekste)

Onder grote belangstelling is turnster Vera van Pol uit Tungelroy zaterdag 3 september gehuldigd in haar woonplaats.

Vera van Pol wist samen met het Nederlandse turnteam een verdienstelijke 7e plaats te halen tijdens de landenfinale meerkamp tijdens de Olympische Spelen in Rio. Een prestatie van formaat, want nog nooit wist een Nederlands turnteam zo’n goede prestatie neer te zetten.

Weert, en met name Tungelroy, was super trots op de prestatie van Vera. Die waardering verdiende een huldiging en die kreeg Vera zaterdag, georganiseerd vanuit het DorpsOverleg Tungelroy. Ze werd thuis opgehaald door loco-burgemeester Gabriels in het bijzijn van vertegenwoordigers van DorpsOverleg Tungelroy, Stichting Gaan voor Goud en turnvereniging Jan van Weert. Fanfare St. Jan zorgde voor de muzikale omlijsting.

Samen met trotse dorpsgenoten trok men in een stoet richting het Barbaraplein. Vervolgens werden er speeches en demonstraties gehouden waarna er getoast werd en een feestje werd gevierd.

Vera van Pol

Laatste repetitie voor de zomervakantie 2016

Op 20 juli heeft fanfare Sint jan haar laatste repetitie voor de zomervakantie gehad. De weergoden waren ons goed gezind en hierdoor hebben het studentenorkest, de percussiegroep en de fanfare een afsluitend concert kunnen geven buiten op het Barbaraplein. Daarna was het tijd om even lekker bij te komen van een mooi jaar waarin we al heel veel activiteiten gehad hebben!

Campingconcert 2016 in Beringe met fanfare Sint Jozef en fanfare Sint Jan 

Schitterend weer, een mooie locatie en een gezellige groep mensen, dit waren de 3 ingrediënten die voor een fantastisch weekend hebben gezorgd op camping Beringerzand! Al vanaf vrijdag kwamen de eerste mensen binnendruppelen met caravans, vouwwagens en tenten en werd het steeds voller en gezelliger op het speciaal voor beide fanfares gereserveerde veldje. Je zag nog wel een duidelijke twee-splitsing tussen beide fanfares maar gedurende het weekend vervaagde deze grens steeds meer.
Na een zeer geslaagde BBQ op zaterdag was het dan eindelijk zover! Eerst mochten we met onze instrumenten aan de lippen in een hoog tempo achter het treintje vol popelende kinderen aan lopen (af en toe leek het wel bijna op rennen) om de campinggasten te attenderen op ons gezamenlijke concert. Daarna was het tijd voor het echte werk, een zeer wisselend repertoire met een bijna 80-koppige bezetting! De reacties waren lovend en de stemming zat er goed in.
Na het concert was het tijd voor ons eigen feestje.  Tot in de late uurtjes is er plezier gemaakt en na een korte nacht zat iedereen weer gezamenlijk aan een goed verzorgd ontbijt. Na een mooie wandeling was het dan toch echt tijd om de spullen weer in te pakken en huiswaarts te keren. Gelukkig hebben we een heleboel foto’s om nog eens lekker na te genieten.

Mega Sint Jansmarkt 2016 op Hemelvaartsdag 5 mei 

We kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde Sint Jansmarkt! Voor de 40ste keer werd deze mega vlooienmarkt georganiseerd met weer zeer veel gesorteerde stands met o.a. boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen, glaswerk, en nog veel meer. Ook tijdens de verkoop bij opbod werden weer mooie spulletjes verkocht.
De Sint Jansmarkt is onlosmakelijk verbonden met Tungelroy. Het is elk jaar een groot feest waar veel mensen van Tungelroy en omgeving komen “snuffelen” en dat voor een hechte band zorgt binnen de gemeenschap. Maar ook vanuit Weert e.o. en België wordt deze prachtige vlooienmarkt goed bezocht.  De markt staat garant voor een gezellige middag in Tungelroy.

Weerter Solistenconcours 2016

Afgelopen zondag, 3 april 2016, werd het jaarlijkse Weerter Solistenconcours gehouden. Vier leden van onze eigen vereniging deden mee en ze behaalden alle vier mooie punten:
– Britt Mans, bugel, 4e divisie, 40,5 punten
– Milou van Helmond, hoorn, 3e divisie, 43 punten
– Joël Lammeretz, trombone, 2e divisie, 41,5 punten
– Lotte van Helmond, hoorn, 2e divisie, 42,5 punten

Zij hebben alle vier fantastisch gespeeld! Dat vond niet alleen het publiek, maar het bleek ook tijdens de uitreiking van de juryrapporten met bijbehorende punten. Tijdens de prijsuitreiking bleken zowel Milou als Lotte EERSTE te zijn geworden van de derde en tweede divisie! Wat een toppers hebben we in het orkest zitten!
Vorig jaar won Joël de Raatjes Trofee en mocht een jaar lang genieten van deze felbegeerde wisseltrofee. Dit jaar moest hij de trofee afstaan aan Janneke Lempens, trompettiste van Harmonie Sint Joseph 1880. Zij behaalde in de 2e divisie 43,5 punten en werd daardoor de hoogst geëindigde deelneemster van de gehele dag. Slechts een zeer gering verschil (half puntje) met onze Milou!

Britt, Joël, Lotte en Milou, keigoed dat jullie mee hebben gedaan aan het Weerter solistenconcours en van harte gefeliciteerd met de behaalde punten en prijzen!

20160403_142756

Instrumentenparade

Op zondag 3 april 2016 organiseerde fanfare Sint Jan een instrumentenparade voor alle leerlingen van de muziekwinkel lessen aan de Basisschool Joannes. Op deze ochtend hebben de klokkenspel spelertjes laten horen wat ze de afgelopen weken geleerd hebben. Vervolgens waren velen van hen in staat om zelf geluid te produceren uit de verschillende instrumenten die klaarlagen om geprobeerd te worden!
Het was een leerzame en leuke ochtend.

Dankjewel concert

Op zondag 28 februari 2016 heeft het jaarlijkse Dankjewel concert plaatsgevonden. Dit jaar was het  Dankjewel concert geheel verzorgd door de verschillende onderdelen van onze eigen fanfare. Dit heeft gezorgd voor een zeer gevarieerde en verrassende middag. U heeft kunnen genieten van de klokkenspelspelertjes van basisschool Joannes en jeugdorkest ELTURO, een enthousiaste groep van ruim twintig jeugdleden van de fanfares uit Ell, Tungelroy en Stramproy.  Het studentenorkest heeft tijdens het Dankjewel concert haar debuut gemaakt! Deze groep studerende fanfareleden heeft een swingend repertoire waarbij ook zang niet ontbreekt. Ook de percussiegroep en de fanfare hebben een verscheidenheid aan stukken ter gehore gebracht, de afsluiting met zang van Jos Kluskens was klasse!
De zaal zat tot aan de nok toe vol en na afloop hebben we dan ook vele complimenten mogen ontvangen van het aanwezige publiek. We kunnen met z’n allen terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde middag. Een sfeerimpressie is hier te vinden.

Kerstconcert

Op tweede kerstdag heeft de fanfare de heilige mis opgeluisterd. Aansluitend heeft in de kerk een kerstconcert plaatsgevonden met eigentijdse kerstmuziek.

70-jarig bestaansfeest Fanfare St. Jan

Op zaterdag 21 november 2015 hebben we het 70-jarig bestaansfeest van de fanfare gevierd. De dag begon met een golfclinic bij golfclub Land van Thorn, aansluitend een spetterende feestavond die voorafging met een heilige mis onder begeleiding van een koper ensemble. De leden van de fanfare kunnen terugkijken op een fantastische dag.

DOP-junior 2015

Op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 oktober hebben 2 uitvoeringen plaatsgevonden van DOP Junior 2015. Er waren optredens van groep 1 t/m 8 van de St Joannesschool in Tungelroy, onze eigen jeugdfanfare Elturo, de percussiegroep, de fanfare en The Big Seven. De regie was in handen van Anke Snijders en Fleur Seerden. Het publiek heeft kunnen genieten van 2 geweldige voorstellingen. Hier vindt u een impressie van dit evenement: Dorp op de planken junior 17-18 oktober 2015